Persbericht 17 september

Zondag 10 november gaat een bijzondere editie van de Preek van de Leek van start. Dit jaar is de organisatie in handen van Van Nes & Co, die er een eigen draai aan geven. Inger van Nes: “De belangrijkste verandering zit in het thema en de sprekers. 

In deze alternatieve editie zullen niet winnaars maar verliezers de dienst uitmaken. Van Nes signaleert een afrekencultuur waarin succes en perfectie ons nieuwe heiligdom is en falen ons grootste taboe. “In de media worden mensen die de fout ingaan keihard afgekraakt. Op Facebook zetten we alleen onze succesverhalen, terwijl we verzwijgen dat we eerst drie keer onderuit zijn gegaan. Wij willen laten zien dat verliezen een onderdeel van het leven is – en dat iedereen daarmee te maken kan krijgen.”

Dit jaar zet Preek van de Leek prominente verliezers op de kansel. Daarnaast maken de bezoekers kennis met mensen die gewend zijn aan een bestaan in de marge van onze maatschappij. Dak- en thuislozen, psychiatrische patiënten en asielzoekers. Samen geven ze de dienst inhoud, met ruimte voor falen én de verzoening daarmee.

Preek van de Leek wordt geïnitieerd en mogelijk gemaakt door de Doopsgezinde Gemeente Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Preek  van de Leek is vrij toegankelijk voor iedereen, ook voor wie niet zo snel een kerkdienst zou bezoeken.

Thema’s Preek van de Leek 2013 – #PvdL

10 november 2013 – #EpicFail

17 november 2013 – #BurnOut

24 november 2013 – #OutCast

Locatie: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452 Amsterdam

Toegangsprijs: waardebepaling achteraf

Tijdstip: van 17.00 – 18.30 uur, borrel na afloop, deur open: 16.30 uur